Samen met je kind naar een gezond gewicht?     

Fitte kinderen, gezonde tieners! Club Fit Wildervank helpt!

Het overgewicht onder Nederlandse kinderen neemt toe. Zo ook in Veendam. De gemeente Veendam wil daarom sport en beweging stimuleren onder kinderen om het overgewicht terug te dringen. Ook de rol van de ouders is van groot belang. Het is dan ook hoog tijd voor sport, plezier en voeding. Het is tijd voor Club Fit Wildervank!

De cursus

Bij Club Fit Wildervank leren ouders en kinderen meer over een gezonde leefstijl met voeding, beweging en opvoeding als belangrijkste pijlers. De cursus bestaat uit een beweegprogramma voor kinderen en een programma voor de ouders. De ouders krijgen informatie over voeding en de begeleiding van hun kind(eren). De beweeglessen en ouderbijeenkomsten vinden plaats gedurende 12 weken.

Succesvol programma

WeekActiviteit
1Intakegesprek ouder + kind, BMI meting, motorische testen, conditietest
2 t/m 13
12 beweeglessen kind o.l.v. fysiotherapeut
12 lessen bij verschillende sportverenigingen
4,82 beweeglessen ouder + kind o.l.v. fysiotherapeut
16 t/m 194 lessen bij sportvereniging naar keuze
20tussenevaluatie ouder + kind, BMI meting
40eindevaluatie ouder + kind, BMI meting

Club Fit Wildervank onderscheidt zich van andere projecten voor kinderen met overgewicht, doordat kinderen spelenderwijs leren wat wel en niet gezond is. Het is sportief, leuk en leerzaam. Onderzoek door de Erasmus Universiteit in Rotterdam wijst uit dat het project succesvol is in het aanleren van een gezonde leefstijl. Door het Centrum Gezond Leven is het beoordeeld als theoretisch goed onderbouwd.

Voor wie?

De cursus is voor alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar met overgewicht én hun ouders. De kinderen zijn verdeeld in de leeftijdsgroepen 4-8 en 9-12 jaar.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Club Fit Wildervank?

Dan kunt u contact opnemen met Heleen Spelde van Fysiotherapie Torenstraat.

info@fysiotherapietorenstraat.nl

06-1008 12 77