GLI (gezonde leefstijl interventie)

Nieuw bij Fysiotherapie Torenstraat is de gezonde leefstijl interventie d.m.v. het SLIMMER programma.

Een effectieve aanpak!

SLIMMER is een gecombineerde leefstijlinterventie voor volwassenen met overgewicht en een verhoogd gezondheidsrisico. Deelnemers worden begeleid in het verbeteren van hun leefstijl. SLIMMER helpt om je gezonder en fitter te voelen!

Geniet van gezond eten en meer bewegen samen met anderen

Veel mensen vinden het lastig om zelfstandig aan de slag te gaan met gezonder leven. Het SLIMMER programma helpt hierbij. Een begeleidingsteam ondersteunt u bij het aanpassen van uw voedingspatroon en beweegpatroon. Dit begeleidingsteam bestaat uit een diëtiste, een oefentherapeut/fysiotherapeut en een leefstijlcoach. Naast meer bewegen en gezondere voeding is er aandacht voor meer aspecten van een gezonde leefstijl, zoals gezond slapen en het verminderen van stress. Het programma is deels individueel en deels in een groep. Uw huisarts of praktijkondersteuner kan u meer vertellen over het programma en of u in aanmerking komt.

Informatie over deelnemen aan SLIMMER

Wie kan meedoen?

SLIMMER is een programma voor volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) en een verhoogd risico op type 2 diabetes of hart- en vaatziekten en volwassenen met obesitas (BMI 30-40). Daarnaast is het belangrijk dat iemand in staat is een leefstijlprogramma te volgen. Een verwijzing van de huisarts is nodig.

MEEDOEN gaat als volgt:

  • Meld u aan bij uw huisartsenpraktijk.
  • U wordt uitgebreid geïnformeerd en u besluit daarna om wel  of niet mee te doen.
  • Dan kunt u zich hierna direct aanmelden via de onderstaande links. Let op! Hierbij is EERST een verwijzing van de huisarts nodig.

Bij voldoende deelname start er in september 2021 een nieuwe groep. Aanmelden kan al!

Wat houdt meedoen in?

  • U krijgt twee jaar begeleiding van een diëtist, een leefstijlcoach, een fysiotherapeut en een buurtsportcoach.
  • Het eerste half jaar is intensief, daarna bekijkt u samen hoe u uw gezonde leefstijl kan blijven volhouden.

De diëtist (Susanne Benes):

  • u bezoekt de diëtist minimaal 3 en maximaal 6 keer. Indien gewenst, mag uw partner meekomen. De diëtist houdt rekening met uw persoonlijke omstandigheden en geeft een advies om gezonder te gaan eten.

De fysiotherapeut (Heleen Spelde):

  • u volgt een wekelijkse groepsles gedurende 6 maanden. Samen met anderen werkt u toe naar het behalen van de beweegrichtlijnen voor volwassenen. U begint rustig en bouwt het geleidelijk op. Dit is afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden.
  • Na zes maanden maakt u kennis met een beweegmakelaar in de gemeente. De beweegmakelaar begeleidt u naar passende beweegactiviteiten in de buurt.

De leefstijlcoach (Heleen Spelde):

  • Om u te ondersteunen bij het volhouden van meer bewegen en gezond eten zijn er twee terugkommomenten met de leefstijlcoach: in maand 9 en maand 12.
  • In het tweede jaar zijn er vervolgens 5 individuele terugkommomenten mogelijk.

KOSTEN deelname:

De kosten voor het SLIMMER programma worden in de meeste gevallen geheel vergoed vanuit de basisverzekering. Er zijn enkele uitzonderingen, als uw verzekeraar het programma niet inkoopt. Uw verzekeraar of uw huisarts kan u verder informeren.

Voor meer informatie zie www.nogslimmer.nl

Torenstraat 61

icon

9648 CS Wildervank

icon

06 - 1008 12 77

icon

info@fysiotherapietorenstraat.nl