Wat betekent dat voor u?

Vanaf 1 januari 2006 heeft u geen verwijsbriefje meer nodig voor de fysiotherapeut. Natuurlijk mag u nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts, maar dat hoeft in principe niet meer.

Dat heeft voordelen. Zo komt u ‘direct’ bij de specialist in beweging terecht, zodat u ook direct kunt beginnen met werken aan uw herstel. De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst. 

Zonder verwijzing

Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat de fysiotherapeut eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. 

Wanneer fysiotherapie wel geïndiceerd is, dan wordt daarna direct de verdere intake en het onderzoek uitgevoerd en een behandelplan opgesteld. De eerste behandeling start dan ook direct. En dat is wel zo prettig, immers, hoe sneller u behandeld kunt worden, hoe sneller u herstelt.

Tijdens de screening kan het ook zijn dat de fysiotherapeut zogenoemde rode vlaggen tegen komt. In dat geval is het toch noodzakelijk dat u eerst een afspraak met de huisarts maakt.

Met verwijzing

Ook kan u nog altijd met een verwijzing van een (huis)arts terecht bij de fysiotherapeut. De eventuele rode vlaggen zijn dan al door de (huis)arts beoordeeld.

Verwijzing verplicht

Een verwijzing van een (huis)arts is nog altijd noodzakelijk indien het gaat om klachten die voorkomen op de chronische lijst, bij oedeemtherapie , behandeling aan huis en als u bekend bent met kanker in de voorgeschiedenis.

Vraag uw fysiotherapeut of uw klacht op de chronische lijst voorkomt.

Wachtlijst

Er is geen wachtlijst bij Fysiotherapie Torenstraat. U wordt snel geholpen.